diumenge, 17 de gener del 2010

Article sobre Remedios Varo

Avui m'ha sorprès un article publicat al suplement Presència (El 9 nou) sobre Remedios Varo.
Segurament que us preguntareu qui és aquest personatge. Jo també m'he fet la pregunta i per la curiositat he començat a llegir l'article, molt interessant. Us en faig una mica de resum.

Remedios Varo va néixer a la població d'Anglès (Girona) i va morir per un par cardíac el 8 d'octubre de 1963 a Ciutat de Mèxic.


Durant la seva vida va poder viatjar al Marroc, Andalusia i Madrid on va acabar intal.lant-se amb la seva familia i va estudiar a l'Academia de Bellas Artes de San Fernando on va coincidir amb Dalí, Maruja Mallo o Angels Santos.
Es va casar i va marxar a viure a Paris.
La Guerra Civil Espanyola va marcar la seva vida ja que hi va morir el seu germà.

Després d'un matrimoni fallit i varis afers va trobar Walter Gruen qui la va fer decantar-se de nou per la pintura. Aquesta pintura plasmaba imatges de la seva infantesa a Anglès.

Durant la seva estada a Mèxic va tenir l'oportunitat de conèixer a Frida Kahlo i Diego Rivera entre d'altres.


Fins el 28 de febrer es pot visitar l'exposició sobre aquesta artista i la relació amb el poble d'Anglès a la Sala Font-bernat d'Anglès (antigues quadres de la pairalia de Can Cendra) una exposició organitzada per l'Ajuntament i inaugurada el 21 de desembre per el conseller Tresserras i el cònsul de Mèxic Jaime García.

Pot ser interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dades personals